Böckerna Om Musse & Helium når mer än en miljon Sålda ex

Barnböckerna om de två mössen Musse & Helium, skrivna av Camilla Brinck, började med ett misstag. Nu har succén sålts i mer än en miljon exemplar bara i Sverige.

─ Det känns otroligt kul och overkligt att vi har sålt över en miljon böcker! Men det känns helt ärligt som att jag bara åker med på Musse & Heliums framgångsresa, som nu är på väg ut i resten av världen för att möta och förgylla fler barns liv. En sak som värmer mitt hjärta lite extra är när föräldrar berättar om hur deras barn väljer att lägga bort paddan och i stället dyka ner i mina böcker. Jag är bara så ödmjukt tacksam över att få vara med om allt detta säger författaren Camilla Brinck.

Under 2021 låg samtliga sex kapitelböcker med Musse & Helium på topp 20-listan över årets mest sålda barnböcker.

Universumet kretsar kring de två söta mössen och har också expanderat till andra länder och bland annat resulterat i många produkter och musik. 

2016 jobbade Camilla som låtskrivare och DJ. Det var när Camilla satt vid mixerbordet i musikstudion och försökte göra om sin egen röst till en mansröst som rösterna till karaktärerna Musse & Helium blev till – av misstag. En felvridning på ett ljudreglage och ett eget unikt universum tog form, fullt av färgsprakande miljöer, spännande äventyr och magiska upptäckter. 

Camilla Brinck har en vision om att sprida magi, glädje och livskunskap till så många barn som möjligt.

Som en del av den visionen och som tack för en miljon sålda böcker, vill Camilla ge tillbaka och kommer därför att släppa hela första serien som dramatiserad ljudbok på YouTube under en period på sex månader.

Förhandlingar kring filmrättigheter till böckerna pågår just nu med några av världens största internationella streaming- och filmproduktionsbolag.

Camilla Brinck har tidigare jobbat som artist, låtskrivare, producent och DJ. Camilla gav ut första ljudboken om mössens äventyr 2017 på Storyside och den första fysiska kapitelboken kom i maj 2018 på B.Wahlström och följdes tätt av ytterligare tre kapitelböcker och flera pysselböcker. 2020 flyttade Camilla och mössen in på Bonnier Carlsen, som gav ut den första boken hösten 2020.

Vi ser fram emot att följa Camilla Brinck och Musse & Helium, in i ett nytt kapitel och många nya äventyr!

Besök Musse & Heliums magiska värld

Publicerad av Kids&Family