Författaren Staffan Nordstrand höjer rösten för landets dyslektiker

Författaren Staffan Nordstrand har gett ut nio romaner och har en stark entreprenörsanda. Men livet har inte alltid varit en dans på rosor. Staffan som var ett hopplöst barn, med fler skolkdagar än skoldagar, hoppade av skolan i sjunde klass, för att sedan bli ett fall för socialtjänsten. Det man inte visste då, var att grunden till all problematik stavades DYSLEXI. Staffan var dyslektiker.

Boken om Lars

Den 28 april släpps Boken om Lars. En naken och sann berättelse om en liten kille som är dyslektiker och som tvingas hitta sin egen väg i livet och som gör det med stor och oväntad framgång. Boken om Lars är berättelsen om Staffans hårda väg i livet.

Boken om Lars släpptes i butik 7 april 2022

Boken om Lars är bara en del i ett större engagemang

Staffan ska bege sig ut på resa som ingen annan tidigare gjort. Den startar den 25 april i Maunu, lite söder om Treriksröset och 14 km norr om Karesuando. Sveriges nordligaste väg går hela vägen till Sveriges sydligaste spets, Smygehuk. Denna väg ska Staffan åka för att hålla föredrag om dyslexi, i skolor och bibliotek, på ett flertal orter utefter vägen.

-Vi dyslektiker behöver lite mer tid för att läsa, läsa rätt, skriva rätt, uppfatta och förstå vad som står i en text. Jämför en åkgräsklippare med en sportbil. Därför ska jag göra denna resa på en åkgräsklippare och det kommer att ta mig ungefär 40 dagar. På vägen ska jag berätta om hur jag som dyslektiker, eller dum i huvudet och obildad som man sa under min skoltid, kan nå sin högsta potential. Jag har själv gått från att vara ett problembarn som slutade skolan efter sjunde klass, till att bli författare med nio utgivna romaner.

Följ författarens resa

För att sprida informationen kring sin resa, har författaren tagit hjälpa av Stiga, som tillverkat åkgräsklipparen. Tillsammans ska de sprida ordet om dyslexin via sociala medier och PR utefter vägen.

Staffan kommer att göra resan helt ensam, men blir uppmött på ett par orter, för att hålla lite extra jippon tillsammans med sin PR konsult och Stiga. Det kommer även att läggas upp klipp och bilder under resans gång på YouTube , facebook och Instagram.

En dröm sedan länge

-Jag har länge önskat ge alla dyslektiker samhällets förståelse. Det finns så många som själva inte hörs utåt. Jag vill ge dem en högre röst eftersom jag kan och vet vad jag pratar om. Ni kan alla följa min resa, eller vara en del av den. Jag hoppas att så många som möjligt vill lyssna till vad jag har att säga. Det är inte för min skull, utan för alla dyslektiker där ute.

Resplan och information hittar ni på Staffan Nordstrands hemsida, under Dyslexiklippet som är namnet och taggen på hela resan.

Omslagsfoto: Cawa Media

Publicerad av Kids&Family