Första salivbaserade graviditetstest

Nu lanseras världens första salivbaserade graviditetstest på den svenska marknaden – SaliStickTM. Testet är banbrytande och erbjuder en bekväm och pålitlig lösning för kvinnor som vill ta reda på om de är gravida. Från och med nu är det tillgängligt på apotek och online över hela landet.

SaliStick har flera fördelar jämfört med traditionella uranbaserade graviditetstester. Bland annat är provtagningsprocessen enkel och smidig. Istället för att samla urin behöver användarna bara applicera en mängd saliv på testenheten och avläsa resultatet inom några minuter.

Bakom lanseringen står bolaget Addeira Pharmaceuticals, som arbetar för att utveckla medicintekniska produkter som förbättrar människors livskvalitet, och det salivbaserade graviditetstestet är inget undantag.

”Det är fantastiskt med ett test som är så enkelt att använda och är möjligt att ta när som helst och var som helst. Med detta test behöver man inte längre oroa sig för att samla morgonurin eller leta efter en toalett – det kan utföras med full bekvämlighet tillsammans med vem som helst.” säger Kristian Gemzell Danielsson, professor och överläkare i gynekologi.

Publicerad av Kids&Family