5 tips för amning under de kalla vintermånaderna

Krispiga höstpromenader till roliga vinteraktiviteter i snön, att tillbringa tid utomhus även under de kalla månaderna gör både mamma och bebis gott. Men att amma i det kyliga vädret kan vara utmanande. Här kommer 5 tips för smidigare amning i kylan:

 1. Lager på lager – för både mamma och bebis
  Genom att klä både dig och bebis i flera lager kan kroppen lättare reglera värmen. Bunkra upp med extra filtar till bebisen som ligger stilla i vagnen, de blir inte lika varma som barn som rör på sig.
 2. Planera matningen
  Att amma ute i kylan kan vara omständligt, försök därför planera din amning och mata bebisen innan ni går ut – eller pumpa och ta med dig en flaska. Om du behöver amma utomhus så försök hitta ett vindstilla ställe för dig och bebis.
 3. Håll brösten varma
  Använd gärna bröstvärmare eller värmekuddar för att värma brösten lite extra innan du ammar. Förutom att du slipper frysa så ökar även mjölkproduktionen*.
 4. Fyll på med energi

Glöm inte bort att även du behöver fylla på med dryck och snacks. Hur mysigt är det inte att dricka varm choklad under långpromenaden?

 1. Pumpa smidigt

Att ta hjälp av en bröstpump är en smidig lösning när rutinerna sätts ur spel och det kalla vädret kickar in. Elvies pumpar får enkelt plats i BH:n och är smidiga även på språng då de är lätta och sladdlösa. Var noga med hur du förvarar mjölken!

Publicerad av Kids&Family