Guide till amning i sommarvärmen

Sommaren gör de flesta av oss på gott humör och många tillbringar mer tid utomhus. Men för ammande mammor kan varma dagar bli utmanande. Här är experternas guide till amning i värmen.

Stigande temperaturer kan påverka amning på flera sätt. Rutiner kan lätt hamna i obalans med en bebis som vill äta på nya tider eller kortare stunder. Mammans rutiner ändras kanske av mer tid utomhus eller semestertider. Och det varma vädret gör att risken för uttorkning ökar och det blir allt viktigare för mammor att fylla på med vätska. 

5 tips för amning på sommaren

  1. Drick vatten                

Det är alltid viktigt att dricka mycket vatten vid amning, och ännu mer vid varmt väder. En bra vana är att inte lämna hemmet utan en vattenflaska!

  1. Leta efter skugga

Hitta ett skuggigt område för att komma undan solen och den värsta hettan. Ha en tunn babyfilt i väskan och en solhatt för att skydda både mamma och bebis.

  1. Se upp med solkräm!

Vid användning av solskydd bör man undvika att applicera på hud som spädbarn kan komma att suga på vid amning, då det kan göra att bröstvårtan smakar annorlunda.

  1. Välj rätt kläder

Klä bebisen i löst sittande och luftiga kläder, är det riktigt varmt ute kan det räcka med en blöja. Skydda bebisens huvud med en solhatt och välj ljusa färger på kläderna.

  1. Pumpa smidigt

En bröstpump kan vara extra användbar på sommaren när rutiner lätt kommer ur spel. Välj en pump som är smidig och lätt att ha med sig, och var noga med hur du förvarar mjölken!

Elvie har ett brett sortiment av amningsprodukter som är smidiga att använda och underlättar när det är varmt ute – så att ammande mammor kan fokusera på att njuta av sommaren!

Publicerad av Kids&Family