Emil i Lönneberga 60 år

– Junibacken firar med ny utställning  

”Eeemil” är ett uttryck som vi vuxna minns med kärlek och som våra barn får uppleva just nu. Emil i Lönneberga låter oss dela och skapa minnen tillsammans med våra barn som lever vidare generation efter generation. 

Just nu bankas det vilt i Junibackens korridorer när Emil flyttar in med sin sprillans nya utställning. Han välkomnar in alla barn i sin snickerboa där de bland annat kan balansera, klättra bland täljgubbar och rutscha från en rubank. Tröttnar du på att vara inhaspad finns det allra minst två sätt att rymma. Klättra över nässelhögen från snickerboa till matboa eller ta vägen via skorstenen! I en vardag och tid där leken blir allt mer kontrollerad upplåter Junibacken plats för lek och hyss. Här får man väsnas, stojas och stimma så mycket man bara vill! 

I en tid där leken är alltmer styrd är vi stolta över att öppna upp snickerboa och upplåta plats för hyss och skoj på Junibacken. Det har gått 60 år sedan den allra första boken om Emil i Lönneberga publicerades och vi märker än idag vilken stor inspiration Emil är med sin nyfikenhet och upptäckarlust. Vi är helt säkra på att det bor hyss i oss alla oavsett ålder och vilken plats är bättre att utforska leken på tillsammans än på Junibacken? – Kajsa Medin Hansen, VD Junibacken

Publicerad av Kids&Family