Idrottsstjärnan Sanna Kallur hjälper Baby Journey med hälsa för gravida 

Både Michaela Forni och Susanna “Sanna” Kallur är gravida, och tillsammans ska de nu bidra till att öka gravidas självförtroende när det kommer till träning och graviditet. Det här görs genom att Sanna Kallur tas in som träningsexpert i Fornis gravidapp Baby Journey. 

Som gravid kan det kännas svårt att veta hur man kan röra sig på ett sätt som är bra för den gravida kroppen. För att minska osäkerheten kring träning och rörelse tar gravidappen Baby Journey hjälp av Sanna Kallur, friidrottsstjärnan som även är utbildad inom gravid- och postpartum-träning. 

– Jag själv fick problem med bäckensmärta under min graviditet som tog nästan tre år av rehabilitering innan det blev helt bra. Med rätt hjälp och stöd hade jag kunnat ta hand om kroppen på rätt sätt och därmed kanske sluppit dessa år av bäckenbottenproblem, säger Michaela Forni, grundare av Baby Journey.

– Vi ser att många av våra användare också söker sig och vill ha mer guidning i hur man tar hand om kroppen på bästa sätt i samband med en graviditet, och därför är jag väldigt glad över att kunna erbjuda utökad information om träning och kroppen i Baby Journey tillsammans med en så kunnig person som Sanna Kallur, fortsätter Michaela. 

Sanna Kallur, känd för hennes friidrottskarriär som häcklöpare med flera internationella medaljer, driver idag den digitala träningssatsningen Vibes tillsammans med tvillingsystern Jenny Kallur. Sanna är även utbildad tränare i Maternity health by MammaMage!

– Jag har ägnat hela mitt liv åt träning och ändå känt en ganska stor osäkerhet vid varje graviditet. Nu när jag väntar mitt tredje barn har jag utbildat mig för att kunna erbjuda det jag själv har har saknat under mina tidigare graviditeter: ett gediget, varierat och kul träningsutbud till alla gravida som vill hänga med, berättar Sanna.

Michaela Fornis gravidapp lockar idag över hälften av alla nya gravida i Sverige. Senaste året har de knutit flera experter till sig såsom Nyhetsmorgon-profilen Anna Bennich och amingsexperten Elin Karlsson, och nu ansluter alltså även Sanna Kallur till raden av experter i appen. Samarbetet lanseras idag och nytt innehåll på temat kommer kontinuerligt publiceras för Baby Journeys användare. 

Tre tips för gravida när det kommer till rörelse:
1. Alla graviditeter och kroppar är olika. Försök att inte jämföra dig med någon annan utan utgå alltid från dig själv och din egen träningsbakgrund och vana.

2. Lyssna på din egen kropp, känn in vad du själv behöver för att må bra. Det som känns bra i träningsväg, det kan du utgå ifrån att det är bra! Använd träningen som ett sätt att pyssla om kroppen!

3. Kom ihåg att återhämtning också behövs. Är du trött eller illamående så kan ju lite träning lindra och pigga upp, men känn aldrig dåligt samvete över att vila.  

Om Baby Journey
Baby Journey lanserades i oktober 2020 och är en gravidapp som är med användaren från plusset på stickan till barnet är två år. Baby Journey är grundat av influencern Michaela Forni tillsammans med fästmannen Damon Foroozesh och brodern Timothy Forni.

 Publicerad av Kids&Family