Hur kan knipkulor hjälpa dig?

I samarbete med Sinful – knipkulor

Vi får ofta höra hur viktigt det är att vi tränar och tar hand om vår kropp, men det är faktiskt precis lika viktigt att träna sitt bäcken och musklerna i underlivet. Man kan träna sin bäckenbotten både med och utan hjälpmedel. Helt vanliga knipövningar kan göra stor skillnad, men om du är osäker på hur du ska göra för att knipa rätt, då kan du ta knipkulor till hjälp.

Det är lätt att använda knipkulor. Kulan förs upp i slidan, sen ska du se till att den inte faller ut igen genom att knipa åt runt den. Bäckenbottenträning med knipkulor kan bidra till ökad känslighet i underlivet, vilket i sin tur kan leda till mer intensiva orgasmer och har du problem med att hålla urinen efter exempelvis en förlossning, kan det råda bot på det problemet också.

Olika sorters knipkulor

Det finns tre huvudtyper av knipkulor – single, duo och bäckenbottentränare, där vikten och storleken på själva knipkulan är vad som skiljer dem åt. En bra minnesregel när du ska hitta den perfekta kulan är att de lättaste och bredaste kulorna är till för nybörjare, sen går man upp i vikt och ner i storlek allteftersom man blir starkare. Det finns olika former och färger att välja emellan, men detta har ingen påverkan på funktionen. Om du ska välja en rosa singel kula eller en svart duo kula, handlar alltså enbart om tycke och smak. Större skillnad blir det om du väljer en bäckenbottentränare i stället för en klassisk kula. I denna kategori finns både modeller som gör det möjligt att följa ett specifikt träningsprogram genom en en tillhörande app, samt bäckenbottentränare som tränar din muskulatur åt dig helt automatiskt.

Rekommendation – den prisvärda utgåvan

Eftersom det finns många olika typer av knipkulor, finns det naturligtvis många olika prisklasser också. Om du är nybörjare kan det vara bra att starta med en som är snäll mot plånboken. Ett bra exempel på en sådan är Sinful Ava knipkula, som med sin vikt på 30 gram främst vänder sig till nybörjare. Denna kula ingår även i ett komplett startset från Sinful. När du vill ta nästa steg i processen mot en starkare bäckenbotten, men fortfarande stanna kvar i den lite billigare änden av prisskalan, då kan du välja denna kula från Amaysin. Den väger 104 gram och är alltså betydligt tyngre än kulan från Sinful. Tack vare den ovanliga formen kommer kulan dessutom smeka din g-punkt när du tränar.

Om Sinful

Sinful är Nordeuropas största onlineåterförsäljare för sexleksaker. Sedan starten 2008 har vår mission varit att inspirera till ett bättre och mer lekfullt sexliv. Numera har företaget 150 medarbetare på kontoret och lagret i Aarhus, Danmark. Sinful drivs alla av en önskan om att föra in mer lek och kärlek i vardagen.

Foto: Ron Lach, Pexels
Publicerad av Kids&Family