Sticka varmt, till små och stora barn

Sticka barnkläder och accessoarer till de minsta med hjälp av denna inspirerande, lekfulla och användbara bok. I ”Vintervarmt – Stickat för de små” har mönsterdesignern Agnes Brandels samlat sina bästa barnkläder och accessoarer som värmer de små på vintern. Här finns allt från den lenaste babyfilten till mysiga sockor och robusta tröjor, stickade i garner som inte kliar eller sticks. Att sticka egna barnkläder är ett roligt och hållbart sätt att förnya barnens garderob inför vintersäsongen.  

– Kläder har alltid intresserat mig och min väg in i stickandet tog sin början i behovet av att skapa och berätta. Allt startade med en babyhätta som jag med tålamod och iver stickade mig igenom. Att sticka den där babyhättan var det roligaste jag gjort! Tanken på att jag i framtiden kanske skulle få klä mina egna barn i plaggen jag gjort fick mig att mysa inombords. Där väcktes min passion för barnkläder! Att få hitta på de där kläderna som ska få följa med på äventyr, som ska värma en kall liten hand eller bära en magisk sten, det är det bästa jag vet, säger Agnes Brandels.

Vintervarmt får nya och vana stickare ta del av 20 projekt i storlekar från nyfödd upp till åtta år. Med tydliga beskrivningar och tips och råd om garn, stickor och andra tillbehör är boken den ultimata guiden till en förnyad vintergarderob för de små. Här finns alltifrån småkusinernas slipover till vardagssockor, vantar och en rad olika koftor och tröjor. Sticka mössan till BB-väskan, filten till barnbarnet eller koftan till kyliga dagar på förskolan. I boken finns både enkla och lite mer avancerade mönster i struktur-, flät- och flerfärgsstickning. Det fina med barnkläder är att de inbjuder till färg och kreativitet. Låt barnen vara med och bestämma, lek med nystanen eller överraska med en mössa och kofta i favoritfärgen – bara fantasin sätter gränser.

Agnes Brandels skapar mönster under namnet @vintervarmt. Hon är utbildad vid Konstfack och arbetar med att designa mönster på heltid. Agnes stora passion är stickade barnkläder och hennes mönster inspireras av vackra färgkombinationer, bilderböcker och hantverk. Vintervarmt  Stickat för de små är hennes första bok. Boken släpps den 15 september. 

Publicerad av Kids&Family