Ny barnboksserie för de yngsta med inspiration från värdegrundens värld

Nu släpps de två första delarna i Minimonster, en helt ny bokserie för barn i förskoleåldern. Katarina Ekstedt och Millis Sarri tar upp relevanta och viktiga ämnen för barn med rollfigurerna Rudo, Orio, Gulo, Giro och Bluo, och inspireras av verkliga händelser i förskolan. Hemligheten och Vem bestämmer? är de två första böckerna i serien.

– Vi vill etablera en stark “lek och lärande”-serie för de yngsta barnen. Utifrån ett modernt genustänk lyfter vi viktiga frågeställningar och ämnen för barn, som ”Får jag vara med?”, ”Att säga förlåt” och ”Att bli ledsen”. Varje bok avslutas med frågor att ställa till ditt barn eller i grupp för reflektion. Böckerna passar både för lässtunden i hemmet eller i förskolegruppen. Genom Läs, Lek & Lär ger du barnet tankar och inspiration från värdegrundens värld, säger Katarina Ekstedt.

Om Hemligheten:
På förskolan Monstris är det målarstund i ateljén. Minimonstren målar och målar, men Giros teckning blir inte bra. Men när de andra går iväg för att tvätta sina händer, råkar Giro spilla ut ett glas vatten över Orios finaste målning. “Åh nej!” Vad ska Giro göra nu? Det får bli en hemlighet…

Om Vem bestämmer?:
På rasten springer alla minimonster på förskolan Monstris ut på den stora gården. Då får Rudo en idé. ”Jag tycker vi ska leka Monster-kungen, vem vill vara med?” Alla räcker upp en hand och snart är leken i full gång, men ska Rudo verkligen få bestämma allt?

”Kul med händelser som barnen kan relatera till och reflektera över.”
Johan Montell, Förskolan Nora Herrgård

”Perfekt med avslutande frågor som kan stimulera barns språkutveckling och få dem att fundera och resonera i större utsträckning.”
Christel Johansson, Solhems förskola

Katarina Ekstedt är författare. Hon har skrivit flera hyllade och uppskattade bokserier för barn och ungdomar

Millis Sarri är illustratör,

Publicerad av Kids&Family