Milo 6 år ger oss lästips!

Milos boktips, Milos boktips

KARMA OCH JONAR – FLYKTEN
(Bara två modiga vänner kan rädda Glimeria)

Efter att ha besegrat de onda klipptrollen har Karma och Jonar blivit bästa vänner. De umgås i smyg och all verkar vara på väg att ordna sig i Glimera.Tills en dag då Karmas lillasyster blir tillfångatagen av korkade men elaka grusgnomer. Karma och Jonar tvingas sätta sin egen frihet på spel för att försöka rädda henne. Kommer de att lyckas?

Författare: Zelda Falköga


Milos boktips, Milos boktips, Milos boktipsMilos boktips

HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR 5 – FÖRSVUNNA
(Bara de riktigt starka vågar visa sig svaga)

Det har gått en dryg månad sedan Rosenhills stora skurk, Wolfgang, hamnade bakom lås och bom. Fast det betyder inte att Lisa och Max, stadens egna superhjältar, kan ta ledigt. Fortfarande finns det några få skurkar som tror att de kan överlista superhjältarna.

Men så en dag händer något som till och med Lisa och Max har svårt att lösa: Det börjar försvinna barn på nätterna. Ett efter ett försvinner spårlöst. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra. Plötsligt är alla emot Lisa, och Lisa själv vet inte längre vem hon kan lita på?

Författare: Elias och Agnes VåhlundREKORDSKOLAN – SOMMARLÄGRET
(Äntligen dags för sommarlägret)


Efter dramatiken med Siljes fallskärm landar hon i en märklig skog, men hur ska hon ta sig därifrån? Rurik och Kostas, som redan kommit till sommarlägret, är taggade på att sätta nya spännande rekord i udda sommarsaker! Men först måste de såklart hitta Silje …

På lägret ska de paddla kanot, rida på åsnor och tälja. På kvällarna grillar de rekordmarshmallows och berättar spökhistorier kring lägerelden.

Men vad är det egentligen för något som rör sig i vattnet, och vem viskar kring tälten på natten? Och vad kommer hända till hösten, måste Silje trots allt gå på den fruktade Toppskolan? Spänningen fortsätter i denna fjärde del i serien om Rekordskolan.  

Författare: Katarina Ekstedt & Anna Winberg

Böckerna hittar du hos Adlibris Milos boktips, Milos boktips, Milos boktips, Milos boktips, Milos boktips, Milos boktips
Publicerad av Kids&Family