Jessica Frej och Michaela Forni lanserar semlan hela familjen kan göra på nolltid – Smackan! 

Nu lanseras Smackan, en hybrid mellan en rostad macka och en semla som endast tar fem minuter att slänga ihop. Bakom Smackan står Michaela Fornis gravid- och småbarnsapp Baby Journey i samarbete med tv-kocken Jessica Frej. Tillsammans vill de bidra med ett alternativ till semlan som även en stressad småbarnsförälder har tid att göra eller leka fram tillsammans med barnen.

Inför årets semmeldag den 21 februari har gravid och småbarnsappen Baby Journey gått ihop med tv-kocken Jessica Frej för att ta fram en semmel-variant som alla har tid att göra. Även den stressade småbarnsföräldern! Smackan består av en rostad macka som i ett ordinarie recept toppas med de klassiska tillbehören grädde, mandelmassa och kardemumma. Det är dock bara fantasin som kan sätta stopp för vad en Smacka kan pimpas med – låt kreativiteten flöda och toppa din smacka med allt från bär till godis eller den topping som du (eller dina barn!) föredrar.

– Semmeldagen är en av våra mest firade temadagar men vi vet att många barnfamiljer varken har tid eller ork att baka den klassiska semlan. Vi ville därför ta fram ett lekfullt alternativ som är enkelt, gott och framförallt roligt att göra tillsammans med barn, säger Michaela Forni, grundare och innehållschef på Baby Journey.

Jessica Frej har skrivit 12 kokböcker och är känd för goda rätter och bakverk som ofta består av få ingredienser. I september förra året blev hon även mamma till dottern Dorthe, något som fått henne att brinna ännu mer för att skapa kreativa och snabba recept som Smackan.

– Smackan är perfekt för alla småbarnsföräldrar för du gör den på ett par minuter och med ingredienser som jag tror de flesta har hemma. Och jag tycker faktiskt att den är lika god som en vanlig semla, fast på sitt eget sätt, berättar Jessica Frej.

Smackan lanseras i Baby Journey och Jessica Frejs kanaler den 5 februari. Visionen är att Smackan ska bli ett uppskattat recept där man sätter sin egen prägel med olika toppings. Under februari kommer Smackan även att samplas på utvalda platser i Stockholmsområdet. 

Semmel-mackan Smackan

Ingredienser:

4 skivor vitt bröd

100 g mandelmassa

2 dl vispgrädde

1 tsk nymald kardemumma

florsocker

Såhär gör du:
Rosta brödet.
Skiva mandelmassan tunt och vispa grädden.
Lägg mandelmassaskivor på bröden och toppa med vispad grädde.
Strö över nymald kardemumma och pudra över florsocker.

Om Baby Journey
Är en gravidapp som är med användaren från plusset på stickan till barnet är två år. Baby Journey är grundat av influencern Michaela Forni tillsammans med fästmannen Damon Foroozesh och brodern Timothy Forni

Publicerad av Kids&Family