Hitta rätt matstol till ditt barn

För ett litet barn innebär det ofta en stor glädje att äntligen få sitta med resten av familjen och äta vid matbordet. Även om det kan vara svårt att lära sig att äta, smaka och tycka om det man får serverat, så är gemenskapen runt middagsbordet en härlig upplevelse. En praktisk och säker barnstol kan bidra till att skapa många fina minnen.

Hur ska man välja matstol till sitt barn?

Det första man ska tänka på när man väljer barnstol till sitt lilla barn är givetvis vilken ålder stolen är anpassad för. Det finns många så kallade växa-stolar, som barnet kan sitta i från och med ca 6 månader och upp till några år. Vissa stolar kan till och med användas ända upp i vuxen ålder! Det finns också stolar som endast passar små barn upp till ca 2 år, och stolar som är speciellt gjorda för barn som behöver komma upp lite i höjd, även fast dom är tillräckligt stora för att inte behöva sitta fastspända med sele längre.

Att stolen ska vara säker att sitta i är extremt viktigt, och många stolar har därför stabila säkerhetsanordningar som är anpassade för små oförutsägbara barn. Det kan vara skönt om sagda säkerhetsanordningar också är smidiga och enkla för föräldern när barnet ska tas ur och sättas i stolen

Det är praktiskt om stolen är enkel att rengöra, eftersom små matglada barn ofta äter med hela kroppen.

Vi på Kids&Family hittade en ny stol på marknaden ”stolen för alla åldrar” som nu lanseras av

Bugaboo Giraffe barnstol

Det som var bra med matstolen var att den:

  • Kan justeras på en sekund
  • Med fem sittlösningar kan den enkelt anpassas efter det växande barnet
  • Ett fot- och sittstöd som justeras på en sekund med hjälp av stolens skenor och knappar, utan verktyg.
  • Den passar från nyfödd upp till stora barn. Praktiskt!

Publicerad av Kids&Family